28210 59933 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Χανιά

Body Composition Analysis
Λιπομέτρηση ακριβείας με το εξειδικευμένο πρόγραμμα BSA

Το πρόγραµµ α λιποµέτρησης (Body Composition Analysis - BCA) είναι ένα πρόγραµµα, το οποίο περιλαµβάνεται στα συστήματα µέτρησης οστικής πυκνότητας EXPLORER κατασκευής του Αµερικανικού Oίκου HOLOGIC και το οποίο προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στον εξεταζόμενο:

  • Μετράει µε ακρίβεια το ποσοστό του λίπους, της µυϊκής και οστικής µάζας, καθώς και τη συνολική µάζα του σώµατος, τόσο ποσοστιαία, όσο και µε απόλυτες αριθμητικές τιμές.
  • Παράγει εξαιρετικής ποιότητας έγχρωμες εικόνες, οι οποίες απεικονίζουν την κατανοµή του λίπους, των ιστών και των οστών με μοναδική λεπτομέρεια και διευκολύνουν τη διάγνωση και τον προσδιορισµό της κατάλληλης θεραπείας.
  • Παρέχει δυνατότητα ελέγχου της εξέλιξης του ασθενούς κατά τις επαναληπτικές εξετάσεις, µε προβολή έγχρωµων εικόνων παλαιότερων εξετάσεων, διευκολύνοντας έτσι τον γιατρό να εντοπίσει τις εκάστοτε αυξοµειώσεις µέσω του Rate of Change Report.
  • Είναι το µοναδικό πρόγραµµ α που µπορεί να παρέχει σε 3 µόλις λεπτά την πιο λεπτοµερή ανάλυση σύνθεσης σώµατος που διατίθεται σήµερα στην ιατρική τεχνολογία.

Ειδικότερα κατά την εν λόγω εξέταση πραγματοποιείται ταυτοχρόνως με την ίδια σάρωση ολοσωματική εξέταση και λιπομέτρηση, η οποία προσδιορίζει τόσο την οστική μάζα όσο και τον λιπώδη και μυϊκό ιστό ανά περιοχή του σώματος και μάλιστα με ελάχιστη ακτινοβολία (μόλις το 1/10 της ακτινοβολίας που λαμβάνουμε από μια κοινή ακτινογραφία θώρακος).

Τα αποτελέσματα της λιπομετρικής ανάλυσης μέσω
της μεθόδου DEXA, αφορούν ξεχωριστά τις εξής υπόπεριοχές: αριστερό και δεξί χέρι, αριστερό πόδι, δεξί πόδι, κορμός, υποσύνολο, κεφάλι, σύνολο κατανομής λίπους κατά ανδροειδές ή γυναικοειδές πρότυπο (Android/Gynoid) αλλά και συνολικά ολόκληρου του σώματος.

Η δυνατότητα κατηγοριοποίησης του σωματότυπου βάσει κατανομής του λίπους σε ανδροειδές ή γυναικοειδές πρότυπο (Android/Gynoid) είναι εξαιρετικά σημαντική, εφόσον μετράει το ενδοκοιλιακό λίπος, το οποίο αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου πρόωρου θανάτου λόγω της παχυσαρκίας. Ειδικότερα ο ανδροειδής τύπος ή σχήματος «μήλου», χαρακτηρίζεται από αυξημένο ενδοκοιλιακό λίπος και αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα στεφανιαίας νόσου, υπέρτασης, διαβήτη τύπου II, αλλά και πρόωρου θανάτου. Ο γυναικοειδής τύπος ή σχήματος «αχλαδιού», χαρακτηρίζεται από κατανομή λίπους στα ισχία, στους γλουτούς και στους μηρούς.

Βάσει ερευνών έχει αποδειχθεί πως η ικανότητα της ολοσωματικής ανάλυσης μέσω της μεθόδου DEXA να αναγνωρίζει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και του μεταβολικού συνδρόμου, βασίζεται στην ικανότητα να διαχωρίζει το σωματικό λίπος ανά περιοχές και να κατατάσσει το σωματότυπο σε ανδροειδές και γυναικοειδές πρότυπο.

Τέλος, υπολογίζει το BMI (Body-Mass-Index), Δείκτης μάζας σώματος) σύμφωνα με την ισχύουσα κατάταξη της WHO (World Health Organization - Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας) και τα αποτελέσματα κατατάσσονται στην αντίστοιχη κλίμακα Underwight / Normal / Overweight / Obesity I / Obesity II / Obesity III.

Συγκριτικά με τις υπόλοιπες απλές μεθόδους υπολογι-
σμού του λίπους (π.χ. ζυγαριές λιπομέτρησης - αγωγιμότητας κ.τ.λ.) οι οποίες έμμεσα υπολογίζουν στο σώμα τον λιπώδη ιστό με μεγάλο εύρος σφάλματος και προσφέροντας ουσιαστικά ενδεικτικές μόνο τιμές, χωρίς να μπορούν να διαχωρίσουν και να δώσουν πληροφορίες ξεχωριστά για τα 3 στοιχεία του σώματος (οστά, λίπος και μύες), η μέθοδος DEXA μπορεί να εκτιμήσει με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια (99%) την απώλεια ή την απόκτηση μυϊκής μάζας ή λιπώδους ιστού, ανά ποσότητα και ανά συγκεκριμένη περιοχή του σώματος.

Eπίσης, με την δυνατότητα της επαναληπτικής εξέτασης, γίνεται άμεσα σύγκριση με τα αποτελέσματα όλων των προηγούμενων μετρήσεων μέσω του ειδικού προγράμματος Rate of change Report, ώστε να άμεσα ορατή ή παραμικρή διαφοροποίηση. Η εξέταση, στα κορυφαία σύγχρονα μηχανήματα DEXA, διαρκεί το πολύ 7 λεπτά.

Η μέθοδος DEXA

Η μέθοδος DEXA (Dual Energy X-ray Absorptiometry, διπλής Ενέργειας Φωτονιακή Απορροφησιομετρία), η οποία χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της οστεοπόρωσης, αποτελεί την πιο αξιόπιστη μέθοδο λιπομέτρησης και ανάλυσης της σύστασης του σώματος. Στο κέντρο μας πραγματοποιείται η υψηλής ακρίβειας λιπομέτρηση αποκλειστικά με την μέθοδο DEXA του πρωτοποριακού κατασκευαστικού Οίκου HOLOGIC - USA.

Εξαιρετική Ακρίβεια!

Μια ολόκληρη σάρωση της σύστασης του σώματος παίρνει μόλις τρία λεπτά.

  • Είναι σχεδιασμένο για να εξαλείψει την ανάγκη για πολλαπλές σαρώσεις, ακόμα και αν τμήματα του σώματος βρίσκονται έξω από τη σάρωση.
  • Η διείσδυση των ακτίνων Χ του Hologic παράγουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας για όλους τους ασθενείς, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθός τους.

Λιπομέτρηση

500 εκατομμύρια άνθρωποι (ή 1 στους 10) παγκοσμίως είναι παχύσαρκοι

Κατά την τελευταία 20ετία η παχυσαρκία αυξήθηκε κατά 82%

2,8 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από επιπλοκές και ασθένειες που οφείλονται στην παχυσαρκία

Κλείστε τωραΤο ραντεβού σας

Αν θέλετε να προγραμματίσετε εξέταση με το διαγνωστικό εργαστήριό μας, παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία της φόρμας και θα σας ειδοποιήσουμε το συντομότερο για την επαλήθευση του ραντεβού σας. Για επείγοντα περιστατικά συνίστούμε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 28210 59933.

Διαγνωστικό Εργαστήριο Απεικονίσεων ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ


Σφακίων 36, 1ος όροφος, Χανιά
28210 59933, 28210 56363

Πλατανιάς (Alpha Bank), 1ος όροφος
28210 68877

Καλύβες, Αποκόρωνας
28250 41265

Δείτε μας στο Facebook

Facebook

Search

Τα cookies προσφέρουν καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στον ιστότοπό μας.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Ok" συμφωνείτε με τη χρήση cookies σε όλες τις σελίδες του. Περισσότερα...

OK