Η εξέλιξη της τεχνολογίας στα μηχανήματα Dental Scan (CBCT) έδωσε τη δυνατότητα απεικόνισης όλων των παραρρίνιων κόλπων εκτός από τη δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης της άνω και κάτω γνάθου.

Τα μηχανήματα Dental Scan (CBCT) είναι μικρή αξονική κωνικής δέσμης που χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην οδοντιατρική ακτινολογία.

Τα μηχανήματα Dental Scan (CBCT) προσφέρουν τη δυνατότητα πλήρους απεικόνισης των παραρρίνιων κόλπων με τρισδιάστατες ανασυνθέσεις, απεικόνιση του βλεννογόνου, ανίχνευση παρουσίας υγρού, εκτίμηση των χοανών καθώς και της παρουσίας σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι εφικτή και η εκτίμηση τραυμάτων καταγμάτων του οφθαλμικού κόγχουτ.

Με τα σύγχρονα απεικονιστικά πρωτόκολλα τα δεδομένα που εξάγονται από αυτή την εξέταση είναι ίδια με αυτά της αξονικής τομογραφίας των παραρρινίων. Αυτό στο οποίο υπερέχει το Dental Scan είναι η κατά πολύ λιγότερη δόση ακτινοβολίας για το ίδιο απεικονιστικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με άρθρα δημοσιευμένα στην American Journal of Radiology, όπου συγκρίθηκε η δόση ακτινοβολίας πολυτομικών αξονικών τομογράφων και Dental Scan (CBCT) σε ενήλικες και παιδιά βρέθηκε ότι η ενεργός δόση (Effective Dose) ήταν τουλάχιστον 40% λιγότερη στα μηχανήματα Dental Scan (CBCT). Η ενεργός δόση ήταν συγκρίσιμη με αυτή των απλών ακτινογραφιών με ασύγκριτα καλύτερο διαγνωστικό αποτέλεσμα.

Η βραβευμένη τεχνολογία 2D συναντά τη μοναδική εμπειρία του 3D

Το νέο ψηφιακό πανοραμικό μηχάνημα της carestream συνδυάζει την καινοτόμα τεχνική 2D με τη μοναδικότητα το 3D σε ένα καταπληκτικό μηχάνημα το οποίο δίνει τη δυνατότητα περισσότερων δυνατοτήτων και εφαρμογών στο ιατρείο σας όπως αυτής του CAD/CAM.

Με εξαιρετικά χαμηλή δόση ακτινοβολίας λόγω της Cone Beam CT τεχνολογίας, το νέο ψηφιακό πανοραμικό μηχάνημα της carestream, παράγει χαμηλότερη ακτινοβολία από μία Dental CT εξέταση με ένα συμβατικό αξονικό, κάνοντας την ιδανική και ασφαλέστερη επιλογή για τους ασθενής.

Επίσης, η δυνατότητα επιλογής μεταξύ 4 διαφορετικών FOV και ο ελάχιστος χρόνος εξέτασης που απαιτείτε επιβαρύνει με ακόμη λιγότερη ακτινοβολία τον ασθενή, ενώ παράλληλα δίνει τη μέγιστη χωρική ανάλυση στην εικόνα, με αποτέλεσμα να έχουμε όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται για την ακριβότερη διάγνωση.

Στο Κοινό Διαγνωστικό Εργαστήριο Απεικονίσεων Κατερίνας και Μιχάλη Παπαγιαννάκη διαθέτουμε το τελευταίας τεχνολογίας Dental Scan (CBCT) της Carestream, έχοντας τη δυνατότητα πλήρους απεικόνισης των δομών του σπλαχνικού κρανίου με αισθητά χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας.

Σφακίων 36 (1ος όροφος) Χανιά

Καλέστε μας

Καλέστε μας

28210 59933, 28210 56363, 6906 057689

Στείλτε email

Στείλτε email

paprad@hotmail.com